Wat is Hosting?

Als u een website wilt beginnen is de eerste stap die u neemt het vastleggen van een domeinnaam. De domeinnaam is de url die u intikt in uw browser(internet explorer, chrome, firefox). Onze domeinnaam is bijvoorbeeld: www.ldlwebdesign.nl.

Als u de domeinnaam heeft vastgelegd ziet u alleen nog een witte pagina wanneer u dit intikt in uw browser. U wilt natuurlijk een mooie website te zien krijgen dus u gaat kijken naar een organisatie die dit voor u kan vormgeven. Zodra u een bedrijf heeft gekozen die in uw wensen kan voorzien zullen zij hoogstwaarschijnlijk ook een hostingpartij voor uw kiezen(dit gebeurt bij ons in overleg).

De letterlijke vertaling van Host is Gastheer. Net zoals bij een fysieke winkel moet u wel een ruimte/plek hebben. Om een website op het internet te hebben, heeft u dus bepaalde hostingruimte nodig waar u de website op kunt plaatsen.  Er zijn erg veel bedrijven op het internet die dit leveren en ervoor zorgen dat uw website online blijft.

LDL Webdesign en Hosting

Bij LDL Webdesign hebben wij geen webruimte beschikbaar. Wij nemen dit af bij andere organisaties. Zelf hebben we een voorkeur voor betrouwbare hosting bedrijven met zo min mogelijk downtime(dat de website offline gaat) en andere problemen. Vaak betaald men hier iets meer voor maar het is erg belangrijk dat de website altijd bereikbaar is en ook nog snel is.

In overleg met de klant zullen we bepalen welke hostingpartij voor u geschikt is. Kiest u er bijvoorbeeld toch voor om in een lagere prijsklasse te gaan zitten dan kunnen wij u hier ook advies over geven.

Heeft u meer vragen over hosting of interesse in een website, neem dan contact met ons op door te klikken op de afbeelding van de computer.

LDL Webdesign