Wat is Google Analytics

“Google Analytics is een gratis dienst van Google om de statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om de beheerder van een website een duidelijk beeld te geven van ondere andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en pagina weergaven.”

Wat kan ik ermee?

Google Analytics biedt verschillende mogelijkheden om statistieken van een website bij te houden. Enkele belangrijke opties van Google Analytics zijn bijvoorbeeld:

  • Aantal bezoeken (kan worden gespecificeerd per dag of bepaalde periode)
  • Pagina weergaven (hoeveel pagina’s een bezoeker bekijkt)
  • Bounce Percentage (het gemiddelde aantal personen dat de website verlaat na 1 pagina)
  • Gemiddelde tijd op de site(gemiddelde tijd een bezoeker aanwezig is op de site of op een bepaalde pagina)
  • Waar komen mijn bezoekers vandaan?

Google Analytics & LDL Webdesign

Bij LDL Webdesign werken we met een CMS – Content Management Systeem. Er zijn meerdere systemen beschikbaar(Joomla, WordPress, Drupal etc.) maar wij hebben gekozen voor de toegankelijkheid en betrouwbaarheid van WordPress.Diensten WordPress

WordPress maakt het voor ons vrij eenvoudig om Google Analytics te koppelen aan een website en zo de eerste statistieken te verkrijgen. Door middel van een andere Plugin kunnen wij u ook direct het aantal bezoekers laten zien wanneer u inlogt in het Backend van de website om bijvoorbeeld een nieuwe tekst of foto te plaatsen.

Zo kunt u altijd in de gaten houden of uw bezoekersaantallen met een stijgende lijn omhoog gaan of dat deze redelijk op hetzelfde niveau blijven.

Specifiekere informatie uit Google Analytics?

Wilt u specifiekere informatie halen uit Google Analytics, dan kunnen wij dit ook voor u doen. Wilt u bijvoorbeeld weten waar de bezoekers exact vandaan komen, hoelang zij op de website blijven of welke pagina het meest wordt bezocht? Dan kunnen wij u maandelijks op de hoogte houden van deze ontwikkelingen.

We vragen hiervoor een jaarlijkse bijdrage van slechts €99,00. Maandelijks is dit €8,25. In dit bedrag zit echter niet alleen Google Analytics maar ook maandelijks website onderhoud en backuppen van uw website.

Interesse in een website van LDL Webdesign of graag meer informatie vul dan het contactformulier in.

Slide-neem-contact-op