Wat is een Content Management Systeem?

“Een Content Management Systeem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt om websites te creëren. Als afkorting hiervoor wordt vaak CMS gebruikt.”

Voordeel van een Content Management Systeem
Een handige functie van een CMS – Systeem is vaak dat het eenvoudig is om teksten en afbeeldingen snel te wijzigen. In het verleden werden deze systemen vaak gebruikt voor blogs waarbij er snel een nieuwe tekst kon worden toegevoegd. Tegenwoordig zijn er echter zoveel opties aan toegevoegd dat ook veel grotere bedrijven er gebruik van maken.

Welke Content Management Systemen zijn er?

Er zijn op dit moment veel verschillende Content Management Systemen. Deze systemen zorgen ervoor dat het vandaag de dag eenvoudiger is om een website online te krijgen dan in het verleden waarbij er vaak erg veel technische kennis aan te pas kwam.

Tussen de verschillende Content Management Systemen is ook onderscheidt te maken of het een commercieel programma is of Open Source(CMS met vrije toegang tot de bronbestanden). Een commercieel programma, zegt het eigenlijk al zelf, moet voor worden betaald terwijl een Open Source Programma gratis is voor iedereen.

Enkele voorbeelden:

  • WordPressDiensten WordPress
  • Joomla
  • Drupal
  • Hippo
  • Oracle

CMS en LDL Webdesign

Bij LDL Webdesign maken we gebruik van een Open Source Content Management Systeem, namelijk WordPress.

WordPress omschrijft zichzelf ook wel als volgt: “WordPress is een persoonlijk publicatie platform gericht op schoonheid, webstandaarden en gebruiksgemak. WordPress is van onschatbare waarde en dat geheel gratis.”

De beschrijving die zij geven klopt eigenlijk volledig. WordPress focust zich erg op design en zorgt ervoor dat het web beetje bij beetje een stukje mooier wordt. Tevens is het gebruiksgemak van WordPress één van de hoofdredenen dat wij er gebruik van maken.

Door te werken met WordPress kunnen we door wat uitleg en een handleiding ervoor zorgen dat u de meeste wijzigingen qua tekst en foto’s zelf kunt doorvoeren. U bent dus niet altijd afhankelijk van ons en kunt heel snel iets nieuws online zetten.

Geïnteresseerd?

Wilt u graag meer informatie over een Content Management Systeem of heeft u interesse in een website van ons? Neem dan contact met ons op via de contact pagina.

Wij staan u graag te woord.

Slide-neem-contact-op